Deprecated: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/sites/web/crocokidsorg/subsites/crocokids.org/libraries/src/Filesystem/Folder.php on line 259
Chantal

Voor de genezing van Crohn en colitis ulcerosa bij kinderen

Chantal

Foto5Chantal is 9 jaar en heeft colitis ulcerosa. Chantal woont samen met haar ouders en grote broer in Middelburg. Ook hebben ze nog twee konijnen in de tuin wonen: Loes en Vlekje. Loes is van Chantal en het zijn twee hele lieve konijnen. Chantal zit in groep 6, maar gaat op dit moment maar halve dagen naar school omdat ze ziek is. Ze is nog best moe en heeft 's middags tijd nodig om uit te rusten van alle drukke schoolactiviteiten.

Badmintonnen
Voordat ze ziek werd deed Chantal aan korfbal en jazzballet, maar door de moeheid en dat ze niet altijd bij korfbal aanwezig kon zijn is ze daarmee gestopt. In plaats daarvan is ze gaan badmintonnen en heeft ze het hele gezin aangestoken met haar enthousiasme, haar moeder en broertje doen nu ook aan badminton. Daarnaast volgt ze een cursus waarbij je eerst een paar maanden tekenles krijgt en daarna beeldhouwen leert. Tekenen is iets wat Chantal heel leuk vindt en ook heel goed kan. Verder houdt Chantal van lezen. Thuis heeft ze boeken van de Olijke Tweeling en de Griezelbus liggen.

Antwerpen
Chantal is nog niet zo heel lang ziek. Het begon vorig jaar doordat ze veel last van buikpijn en diarree kreeg. Ze zijn toen naar de huisarts geweest die ze uiteindelijk weer heeft doorgestuurd naar het ziekenhuis. Omdat Chantal in Middelburg woont is België ook best dichtbij. Dus in plaats van naar het ziekenhuis in Rotterdam te gaan is Chantal naar Antwerpen geweest. Daar werden ze goed geholpen, ook al waren de onderzoeken soms wat vervelend. Wat dan wel weer fijn was is dat de dokter een doktersverklaring heeft geschreven waarin staat dat ze ziek is. Toen ze van de zomer naar de Efteling ging met haar ouders en broer, hoefden ze dankzij deze verklaring niet in de rij te staan bij de attracties. Ze mochten zo doorlopen, wat heel prettig was aangezien het een van de drukste dagen van het jaar in de Efteling was.

Eten
Chantal mag eigenlijk alles eten. Het lekkerste vindt ze champignonpizza en draadjesvlees. Frietjes vindt ze daarentegen helemaal niet lekker. Qua snoepen houdt ze van zure matjes (de rode) en van Kindermaxi's.