Deprecated: strpos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /data/sites/web/crocokidsorg/subsites/crocokids.org/libraries/src/Filesystem/Folder.php on line 259
Nieuws

Voor de genezing van Crohn en colitis ulcerosa bij kinderen

7-7-2020

Graag informeren wij u dat Crocokids zich voortaan zal beperken tot fondsenwerving. 

Alle donaties komen ten goede aan onderzoek op het gebied van kinder IBD (bijv. de TISKids studie) wat geïnitieerd en vooral uitgevoerd wordt binnen het Sophia kinderziekenhuis. Wij benadrukken het belang van donaties. 

Voor vragen omtrent evenementen en informatievoorziening verwijzen wij u naar CCUVN.

14-01-2019

Goed nieuws! In november 2018 is de TISKids inclusie voltooid. 100 patiënten zijn geïncludeerd. 

TISKids Studie Nieuwsbrief - editie winter

Recente resultaten van onderzoeken (die lopen mede namens donaties aan Crocokids) zijn onlangs gepubliceerd in de TISKids Newsletter.  Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken. 

10-01-2017 TISKids Studie Nieuwsbrief 

Recente resultaten van onderzoeken (die lopen mede namens donaties aan Crocokids) zijn onlangs gepubliceerd in de TISKids Newsletter. 
Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken. 

Droomrit voor het leven 2014

Voor de derde keer op rij mag Crocokids meedoen aan de Droomrit voor het leven. Op zaterdag 20 september 2014  gaat het mooie auto-evenement wederom van start. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje onder vermelding van 'Aanmelding Droomrit 2014' naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kinderen die nog niet eerder hebben deelgenomen krijgen voorrang. Wees er snel bij want we hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Presentatie Celia Menckeberg - ouderavond 2014

De presentatie van Celia Menckeberg over het onderzoek wat ze heeft gehouden over het isoleren van T-cellen kunt u hier nalezen.
Ouderavond 2014
De derde Crocokids ouderavond zal plaatsvinden op 3 februari 2014 (19:00-21:30) in het Sophia Kinderziekenhuis. Wilt u meer weten over het programma of aanmelden?
Lees hier de begeleidende brief.
Opnieuw Droomrit voor het leven 2013
Crocokids is wederom door de organisatie van de Stichting Cars for Charity geselecteerd voor de Droomrit voor het leven. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 21 september 2013. Voor 25 kinderen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (vanaf 10 jaar) is een plek beschikbaar in een hele bijzondere auto. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wie het eerst komt die het eerst maalt.

Jaarverslag Crocokids 2012

Een compleet overzicht van de activiteiten en resultaten die we het afgelopen jaar samen met onze donateurs hebben bereikt kunt u hier downloaden.

Verslag Droomrit voor het leven 2012

Prins Bernhard jr met de organisatie van CrocokidsZaterdag 29 september: De Droomrit voor het Leven. Crocokids was door de Cars for Charity foundation uitgenodigd om deel te nemen aan deze leuke dag. Aan deze Droomrit hebben dertig van onze Crcokids meegedaan. Zij waren degenen waar het tijdens de Droomrit om draaide. Het doel van de Droomrit is om kinderen met een levensveranderende of levensbedreigende ziekte een magnifieke dag te bezorgen. De dag wordt georganiseerd door studenten en oud studenten van IVA Driebergen. Vele sponsors en vrijwilligers bieden daarbij een onmisbare steun.

Na de spectaculaire start voor de deur van IVA Driebergen Business School, kwamen de droomauto's via een bosrijke route aan bij Van der Valk hotel De Cantharel. Na een goede lunch werden de ruim vijftig bolides uitgelaten op Vliegbasis Deelen. De basis werd speciaal voor de Droomrit voor het Leven opengesteld. Een aantal maanden geleden hebben wij Prins Bernhard benaderd met de vraag of hij deel wilde nemen aan een van onze evenementen. Prins Bernhard heeft zelf de ziekte van Crohn. Tijdens het racen op vliegveld Deelen was hij aanwezig en hebben een aantal van onze Crocokids met hem mogen meerijden. Wij zijn Prins Bernhard zeer erkentelijk voor zijn aanwezigheid. Daarnaast willen wij graag de Cars for Charity bedanken voor de uitnodiging en de goede organisatie.
Hieronder vindt u twee verslagen van de kinderen die deel hebben genomen aan de Droomrit voor het Leven.

Droomrit voor het leven! - Lotte en Joceleyn Boerman

Op 29 September was het dan eindelijk zover, de dag waar we al heel lang naar uit hadden gekeken. Toen we aankwamen stonden er al tientallen auto's klaar. Vol spanning keken wij uit naar de auto waar wij in mee mochten. Terwijl de auto's een voor een het terrein op reden werd het na een tijdje duidelijk dat wij allebei in een Ferrari mee mochten, en dat de bestuurders ook nog eens familie van elkaar waren! Na de kennismaking was het tijd om naar de Spyker-zaal te gaan om daar onder het genot van koffie en een heerlijke bossche bol te genieten van de openingsact van de robot Niek Boes. Wat een geweldig optreden!! Verschillende geluiden werden prachtig nagebootst. Na de act moesten de rijders beloven dat ze zich aan de snelheid zouden houden, waarna we gezamenlijk naar de auto's liepen. Omdat wij nummer 2 en 3 hadden mochten we als een van de eersten vertrekken. Het was geweldig om te zien dat er zoveel mensen langs de kant stonden! Na het startschot van Carlo Brantsen raceten we weg. Het was een prachtige route door de natuur. Na ongeveer 1,5 uur rijden kwamen we aan bij de Cantharel in Apeldoorn. Hier stond een heerlijke lunch voor ons klaar, en was er even tijd om verhalen uit te wisselen met de andere kinderen en hun bestuurders. Na de lunch vertrokken we richting vliegveld Deelen, om daar een geweldige vliegshow te zien. Als verrassing werd ons verteld dat Prins Bernhard ook op het vliegveld aanwezig was, met de legendarische donkergroene Ferrari (aldus onze bestuurders) van zijn overleden opa Prins Bernhard en dat wij een rondje met hem mee mochten rijden!! Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen, en zo gebeurde het dat wij met Prins Bernhard gingen racen over het vliegveld, als klap op de vuurpijl deed hij nog een wielspin. Nadat we weer waren uitgestapt gingen we nog een rondje racen met onze Ferrari's. Daarna was het weer tijd om terug te gaan richting de IVA. Toen we daar aankwamen stonden er wederom een heel groot aantal mensen om ons en de auto's op de gevoelige plaat vast te leggen. Wij zijn heel blij dat we deze dag samen hebben mee mogen maken. We willen daarom iedereen heel erg bedanken, en natuurlijk ook onze geweldige bestuurders, want we hebben een geweldige dag met jullie gehad! Heel erg bedankt!!

Henk in de auto bij Prins Bernhard Jr. Eindelijk was de Droomrit voor het Leven dag dan daar. Om 7 uur vertrok ik met mijn zusje, oom en moeder naar Driebergen. Waar we rond half 9 aankwamen. Daar kreeg ik de auto en rijder toegewezen.

De auto waar ik die dag in ging meerijden was een Ferrari F355 En mijn rijder was Gjalt, een super aardige man met wie ik het meteen heel goed kon vinden.

Om ongeveer half 10 gingen we naar de Spyker zaal voor de opening van de droom rit voor het leven dag en waar Robot Niek Boes de dag openende met een geweldige show.

Daarna gingen we naar de auto en reden we naar restaurant Cantharel (Van der Valk) in Apeldoorn waar we een heerlijke lunch hadden.
Na de lunch gingen we allemaal naar vliegveld Deelen. Waar we een mooie show zagen met miniatuur vliegtuigen en helikopters.
Maar de grootste verassing moest nog komen. Melanie riep mij en mijn zusje om bij haar te komen en toen vertelde ze ons dat wij met Prins Bernhard in zijn Ferrari mochten mee rijden. Wat een ongelofelijke eer was. Hij heeft net als ik ook de ziekte van Crohn en het was heel fijn om onze ervaringen met betrekking tot deze ziekte met elkaar te kunnen delen. Na in zijn Ferrari te hebben gespind, geslipt en heel hard te hebben gereden was het weer tijd om terug te gaan naar Driebergen waar mijn moeder en oom op ons wachten.

Toen was het tijd om afscheid te nemen van mijn rijder Gjalt en weer terug naar huis te rijden.

Het is echt een geweldige dag geweest, één om nooit meer te vergeten. Dank je wel Crocokids en CarsforCharity om mij en alle andere kinderen zo'n onvergetelijke dag te geven.


Goed op de hoogte blijven?

Beste ouders/verzorgers,
In verband met de wet op de privacy is Crocokids voor onder andere de emailgegevens van de ouder(s)/verzorger(s)/kinderen afhankelijk van het Erasmus MC/ Sophia Kinderziekenhuis. Om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te kunnen houden van alle ontwikkelingen, evenementen, nieuwsfeiten ed. zouden wij graag alle emailadressen van de ouder(s)/verzorger(s)/kinderen in één bestand verzamelen. Vriendelijk verzoeken wij u daarom om uw email adres via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door te geven o.v.v. Emailbestand.